A barátcserje és a depresszió

A barátcserje (Vitex agnus-castus) elsősorban a női egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt ismeretes gyógynövény. Hozzájárulhat a PMS és a menstruációval együtt járó panaszok, például a hangulatingadozások és a lehangoltság enyhítéséhez.

antidepresszans-baratcserje

Hozzájárulhat a depresszió tüneteinek enyhítéséhez

A premenstruációs és a menstruáció alatt megtapasztalt tünetek közé tartoznak a stressz, a lehangoltság, a hangulatingadozások, s az akár depresszióig fokozódó rosszkedv. A tünetek intenzitása és sokszínűsége egyénenként változhat. Abban az esetben, ha a (pre)menstruációs panaszok megnehezítik a mindennapjaid, érdemes lehet valamilyen gyógynövény étrend-kiegészítő fogyasztása - természetesen az orvossal történő konzultációt követően, hiszen lehetséges, hogy az intenzív tünetek mögött valamilyen komolyabb probléma húzódik meg.

A barátcserje értékes hatóanyagai révén hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez és a hangulatingadozások enyhítéséhez. A barátcserjét fogyaszthatjuk tea vagy étrend-kiegészítő tabletta, kapszula, esetleg por formájában.

Gyógynövényekkel a rosszkedv és a lehangoltság ellen

Gyógynövények sokasága áll rendelkezésünkre, ha természetes megoldást keresünk a hangulatingadozások enyhítésére. A pásztortáska, a libapimpófű, a kamilla, a levendula és a zsálya hozzájárulhat a menstruáció alatti jó közérzet fenntartásához. Segítségünkre lehet továbbá a citromfű, a macskagyökér, a komlótoboz és a borsmenta.

Fontos: Nem ajánlott a macskagyökér alkalmazása nyugtatók és altatók szedése esetén, továbbá loncfélékre való allergia esetén! A gyógynövény étvágygerjesztő hatóanyagokat is tartalmaz, ezért érdemes este, lefekvés előtt fogyasztani.

Depressziós tünetek esetén kérjünk segítséget!

Habár a különféle vitamin és gyógynövény étrend-kiegészítők segítséget nyújthatnak a hangulatingadozások enyhítésében, a lehangoltság kezelésében és a stressz csökkentésében, intenzívebb tünetek esetén mindenképp érdemes szakemberhez fordulni, hogy megtalálhasd a probléma gyökerét. 

Ha pedig a gyógynövények szerepéről beszélünk a hangulatingadozás és hasonló tünetek kezelésében, fontos megemlíteni, hogy egyes gyógynövények nem alkalmazhatók bizonyos antidepresszánsokkal, nyugtatókkal, altatókkal egyidejűleg. Ilyen például az orbáncfű, melyet nem ajánlott alkalmazni antidepresszáns gyógyszer szedése esetén.

 

Barátcserje termékek

Netamin BARÁTCSERJE 390mg Kapszula 60db

Netamin BARÁTCSERJE 390 mg Kapszula 60db

Hormonháztartással kapcsolatos nőgyógyászati panaszok enyhítésére.

Ár: 3475 Ft
Megnézem

Vitex Barátcserje 400 mgkapszula 60 db

Vitex Barátcserje 400 mg kapszula 60 db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.  Rendszertelen menstruációnál, a normális menstruációs ciklus visszaállításának elősegítésére és termékenységi problémáknál alkalmazták a gyógynövényt.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Újdonság

Mecsek Barátcserjetermés 100g

Mecsek Barátcserje termés 100g

Csillapíthatja a menstruációs görcsöket. Ellenőrzött minőségű termék, tartósítószert és aromaanyagokat nem tartalmaz.

Ár: 850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!