A barátcserje legfőbb hatóanyagai

Habár a barátcserje teljes hatásmechanizmusát még nem sikerült száz százalékosan megfejteni, a gyógynövény értékes hatóanyagainak egy részét, s azok egészségvédő hatásait már ismerjük. Lássuk, milyen módon járul hozzá a lila színben pompázó, illatos gyógynövény az emberi szervezet védelméhez!

baratcserje1

Befolyásolja a hormonháztartást 

A barátcserje hatóanyagainak női szervezetre gyakorolt jótékony hatása részben a prolaktin hormon szintjének befolyásolásával függ össze: a prolaktinmennyiség csökkentésével hatást gyakorol a dopaminszintre, ezáltal csillapítjaafájdalmat. Elősegíti a progeszteron és a tesztoszteron hormonok felszabadulását, továbbá ösztrogén-szerű tulajdonságokkal is bír. 

Segítséget nyújthat a meddőség kezelésében: a barátcserje elnyomhatja a follikulus stimuláló hormon, az FSH termelődését is, illetve növelheti a luteinizáló hormon, más néven az LH mennyiségét - ezzel segítséget nyújthat azoknak a nőknek, akik esetében a fogantatást amegnevezett hormonok egyensúlyának felborulása okozza.

Hatása nagymértékben függ a dózisától, különböző mennyiségben ellentétes hatást is kifejthet, például túl nagy mennyiségben prolaktin-növelő hatása helyett csökkenti a hormon termelődését, ezáltal nem segítve, hanem gátolva a tejelválasztást. 

Termékajánló:Vitex Barátcserje 400 mg kapszula (60 db)

"Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"

A szokásos tanács, miszerint a termék használata előtt konzultáljon kezelőorvosával, a barátcserje esetében is fennáll - mert bár egy bioaktív hatóanyagokban különösen gazdag gyógynövényről van szó, a barátcserje alkotóelemei kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerek összetevőivel, ami akár negatív hatással is járhat szervezetünkre nézve; nagyon fontos továbbá megállapítani a számunkra megfelelő dózis mennyiségét is, melyhez szintén szükségünk van szakember segítségére. Jó példa a fogamzásgátlók alkalmazása: előfordulhat, hogy a barátcserje alkalmazása felerősíti a fogamzásgátló okozta kellemetlen tüneteket, mellékhatásokat. Összegezve tehát - mint minden étrend-kiegészítő esetében, a barátcserje alkalmazása előtt érdemes kikérni orvosunk véleményét!

Termékek a női egészség és hormonegyensúly megőrzéséért >>

Barátcserje termékek

Netamin BARÁTCSERJE 390mg Kapszula 60db

Netamin BARÁTCSERJE 390 mg Kapszula 60db

Hormonháztartással kapcsolatos nőgyógyászati panaszok enyhítésére.

Ár: 3475 Ft
Megnézem

Vitex Barátcserje 400 mgkapszula 60 db

Vitex Barátcserje 400 mg kapszula 60 db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.  Rendszertelen menstruációnál, a normális menstruációs ciklus visszaállításának elősegítésére és termékenységi problémáknál alkalmazták a gyógynövényt.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Újdonság

Mecsek Barátcserjetermés 100g

Mecsek Barátcserje termés 100g

Csillapíthatja a menstruációs görcsöket. Ellenőrzött minőségű termék, tartósítószert és aromaanyagokat nem tartalmaz.

Ár: 850 Ft
Megnézem
Vélemények (1)