Barátcserje rendelése

A barátcserje és a menstruáció

A vitexet vagy barátcserjét már igen nagy eredményességgel használják az olyan problémák és zavarok kezelésére, mint a szabálytalan menstruációs ciklus vagy a premenstruácis szindróma, a terméketlenség, illetve a kimaradozó menstruáció. Persze nagyon fontos, hogy ha a fent említett problémákat szeretnénk kezelni a barátcserjével, akkor feltétlenül konzultáljunk orvosunkkal, mert csak ő tudja meghatározni a megfelelő használati módokat és az ajánlott dózisokat.

baratcserje4

Premenstruációs szindróma

A premenstruációs szindróma vagy PMS tünetei köző tartoznak a fájó mellek, a fejfájás, a puffadás, a depresszió és a szorongás. Ezek áltaéában nem sokkal az ovuláció után kezdődnek és a menstruáció kezdetéig tartanak. A tünetek az enyhétől a súlyosig változhatnak, néhány nő tünetei eléggé intenzívek ahhoz, hogy azok befolyással legyenek a mindennapi életükre. A barátcserje segíthet csökkenteni a premenstruációs szindróma tüneteit, már több tanulmány is igazolta ennek hatékonyságát.

Szabálytalan ciklus

A menstruációs szabálytalanságáról akkor beszélünk, ha a menstruáció nem minden esetben ugyanannyi napra jön meg, illetve ha előfordulnak kimaradt menstruációk is. A barátcserje ez esetekben is hasznos lehet, ha a problémát a túl magas szintű prolaktin hormon okozza. Az University of Maryland Orvosi Központja szerint a barátcserje 3-6 hónap alatt képes rendezni a menstruációs ciklust.

Luteális problémák

A sárgatest fázis a ciklus negyedik szakasza, amit az ovuláció előz meg. Egy ez rövid szakasz, amely felelős a termékenységért is. Ha a fázis kev esebb, mint 12 napos, akkor az is egyik oka lehet a terméketlenségnek. Ilyen esetben is segíthet a barátcserje, hiszen képes meghosszabbítani ezt a szakaszt. Azonban minden esetben fontos, hogy konzultáljunk az orvosunkkal, ha arra gyanakszunk, hogy luteális problémák miatt nem tudunk teherbe esni, mert ő lesz az, aki pontosan meg fogja ezt határozni.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!