Hogyan segíthet a barátcserje a menstruációs problémákban?

A barátcserje a népi gyógyászat tapasztalatai szerint hatékonyan segíti a menstruációs zavarok kezelését, legyen szó a premenstruációs-szindróma (PMS) tüneteiről, a szabálytalan, vagy akár kimaradozó ciklusról. 

baratcserje4

Premenstruációs szindróma

A premenstruációs szindróma a menstruációt megelőző napokban jelentkező tünetegyüttes, melyet becslések szerint a nők túlnyomó többsége megtapasztal élete során. Legfőbb szimptómái közé tartoznak a fájó mellek, a fejfájás, a puffadás, a hangulatváltozások és a fokozott szorongás. E tünetek általában nem sokkal az ovuláció után jelentkeznek először és egészen a menstruáció kezdetéig tartanak. A tünetek az enyhétől a súlyosig változhatnak, néhány nő tünetei eléggé intenzívek ahhoz, hogy azok mindennapi tevékenységeiket is befolyásolják. A gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatással rendelkező barátcserje segíthet csökkenteni a premenstruációs szindróma tüneteit. 

Szabálytalan ciklus

Szabálytalan menstruációs ciklusról (PCOS) beszélünk a 21 napnál rövidebb, vagy 35 napnál hosszabb ciklus esetén, illetve akkor, ha kimarad, esetleg egy hónapon belül többször is megjön a menstruáció. A PCOS diagnózisát abban az esetben állítják fel, ha a ciklus rendszertelensége mellett a páciens megnövekedett androgénszinttel rendelkezik. 

Kezelésére általában fogamzásgátló készítmény alkalmazását szokták javasolni a szakemberek, hasznosnak bizonyulnak továbbá a tünetenyhítésben az inozitol étrend-kiegészítők. A barátcserje kivonatát tartalmazó termékek szintén pozitív hatással járulhatnak hozzá a szabálytalan ciklus problémájának kezelésére.

 

Barátcserje porkapszula60db (Zafír)

-16% Barátcserje porkapszula 60db (Zafír)

Hatásai: serkenti a női szervezetet a több progeszteron termelésére. Gyógyászati alkalmazása: menstruációs panaszok enyhítése, menstruációs ciklus szabályozása.

Ár: 3690 Ft
4375 Ft
Megnézem

Vitex Barátcserje 400 mgkapszula 60 db

-16% Vitex Barátcserje 400 mg kapszula 60 db

A Vitex Barátcserje kapszula jótékony hatással lehet a menstruációs ciklusra.

Ár: 2685 Ft
3190 Ft
Megnézem

Medicura Barátcserjeextraktum 60db

-18% Medicura Barátcserje extraktum 60db

Az akciós ár a készlet erejéig érvényes! A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.

Ár: 2950 Ft
3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!