Hogyan segíthet a barátcserje a menstruációs problémákban?

A barátcserje a népi gyógyászat tapasztalatai szerint hatékonyan segíti a menstruációs zavarok kezelését, legyen szó a premenstruációs-szindróma (PMS) tüneteiről, a szabálytalan, vagy akár kimaradozó ciklusról. 

baratcserje4

Premenstruációs szindróma

A premenstruációs szindróma a menstruációt megelőző napokban jelentkező tünetegyüttes, melyet becslések szerint a nők túlnyomó többsége megtapasztal élete során. Legfőbb szimptómái közé tartoznak a fájó mellek, a fejfájás, a puffadás, a hangulatváltozások és a fokozott szorongás. E tünetek általában nem sokkal az ovuláció után jelentkeznek először és egészen a menstruáció kezdetéig tartanak. A tünetek az enyhétől a súlyosig változhatnak, néhány nő tünetei eléggé intenzívek ahhoz, hogy azok mindennapi tevékenységeiket is befolyásolják. A gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatással rendelkező barátcserje segíthet csökkenteni a premenstruációs szindróma tüneteit. 

Szabálytalan ciklus

Szabálytalan menstruációs ciklusról (PCOS) beszélünk a 21 napnál rövidebb, vagy 35 napnál hosszabb ciklus esetén, illetve akkor, ha kimarad, esetleg egy hónapon belül többször is megjön a menstruáció. A PCOS diagnózisát abban az esetben állítják fel, ha a ciklus rendszertelensége mellett a páciens megnövekedett androgénszinttel rendelkezik. 

Kezelésére általában fogamzásgátló készítmény alkalmazását szokták javasolni a szakemberek, hasznosnak bizonyulnak továbbá a tünetenyhítésben az inozitol étrend-kiegészítők. A barátcserje kivonatát tartalmazó termékek szintén pozitív hatással járulhatnak hozzá a szabálytalan ciklus problémájának kezelésére.

 

Barátcserje porkapszula60db (Zafír)

-0% Barátcserje porkapszula 60db (Zafír)

Hozzájárul a női szervezet normál élettani működésének fenntartásához, enyhíti a menstruációs panaszokat, és szabályozza a ciklust.

Ár: 3690 Ft
3690 Ft
Megnézem

Vitex Barátcserje 400 mgkapszula 60 db

-15% Vitex Barátcserje 400 mg kapszula 60 db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.  Rendszertelen menstruációnál, a normális menstruációs ciklus visszaállításának elősegítésére és termékenységi problémáknál alkalmazták a gyógynövényt.

Ár: 2950 Ft
3490 Ft
Megnézem

Medicura Barátcserjeextraktum 60db

-0% Medicura Barátcserje extraktum 60db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszteron szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.

Ár: 3690 Ft
3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!